Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lui

Ik ben nogal lui aangelegd. Lichamelijk dan. Achter mijn bureau kan ik werken tot ik erbij neerval. Dan draai ik mijn hand er niet voor om om tien, twaalf uur achter elkaar te werken. Als ik er maar bij mag zitten.

Sportief ben ik ook al niet. Fietsen in een zachte, zoele wind vind ik heerlijk. Als het maar niet verder dan de brievenbus is. De brievenbus in het dorp, dat nog wel. Alleen dansen. Daar kan ik me af en toe echt aan overgeven. Heerlijk bewegen op het ritme van de muziek. Maar verder zit het gewoon niet in me. Harken, schoffelen, ramen lappen, stofzuigen, wandelen, gymnastiek ik ben er gewoon te lui voor. Ik heb er geen zin in. Mijn lichaam wil niet.

Slecht voor de gezondheid? Ik weet het. Ik lees de artikelen wel zittend bij de keukentafel. Ik zie de programma's wel zittend op de bank. Ik hoor de verhalen wel zittend op een stoel. Heus, ik weet dat ik ongezond leef, maar het zit er echt niet in. Ik ben gewoon lichamelijk lui.

En blijkbaar is 'men' daarachter gekomen. 'Ze' hebben er iets op gevonden! Handyman helpt een handje. Mij dus! Want wat hebben ze vandaag in de aanbieding? Een stofzuiger met de klinkende naam 'Hetty'. Een schattig roze zuigertje met twee olijke ogen en een lachende mond, met een vermogen van 1200 watt en een luchtverplaatsing van 45 liter per seconde. Dat laatste lukt mij nog niet eens zittend in mijn auto. Capaciteit: 9 liter. Ik wist wel dat ik te weinig dronk! Bereik: 30 meter. Dat klopt wel weer, want veel verder kom ik niet zittend op mijn bureaustoel met wieltjes. Over de zuigkracht zal ik maar niets zeggen, want dat zou de een of andere lezer van deze tekst nog op rare gedachten kunnen brengen. Hoe dan ook Hetty schijnt een klein wondertje te zijn. Dat wist ik dus al jaren, maar niet dat ik in de aanbieding was. Of eigenlijk zeg ik het fout. Voor elke Hetty die er tot en met 31 oktober as. gekocht wordt, krijgt de stichting Pink Ribbon 25 euro. Kijk, dat vind ik dus geweldig. Een zeer bijzonder doel dat mij ook echt aanspreekt. Pink Ribbon vraagt op alle mogelijke manieren aandacht voor borstkanker. Heel goed. Heel belangrijk! Vandaar natuurlijk dat Hetty roze is. En vandaar ook mijn oproep: was je toch net van plan een stofzuiger te kopen? Koop dan een Hetty!

Het idee dat ik lekker lui achter mijn computer zit te werken, terwijl er overal in Nederland roze Hetty's het zware werk doen, dat vind ik dus leuk. Van die gedachte kan ik genieten. Het maakt mij zelfs lichamelijk nog luier want ik schrijf prompt een column voor mijn website, zittend achter het toetsenbord. En straks zet ik die online. En als jij toevallig ook online bent en dit leest, haal dan even 'luiten' af van deze website zodat je terechtkomt op www.hetty.nl en zie dat ik gelijk heb. Hoe lui ik ook ben, Hetty doet het zware werk! Zij wel!

 

24 september 2007

 

Terug