Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verstopt

Soms loop ik tegen dingen aan waar ik totaal geen verstand van heb. Zoals wat er vannacht gebeurde. Voor ik naar bed ging, ging ik douchen. Omdat de dag ervoor het afvoerputje verstopt leek, nam ik de ontstopper mee onder de douche. Het water stroomde nog maar net of ik had hem al nodig. Maar de rubberen zuignap had niet de gehoopte uitwerking. Ik moest zelfs de douchekraan dichtdraaien om een overstroming te voorkomen. Ik nam het deksel van het putje, maar veel viezigheid zag ik niet. Dus trok ik het ding dat zichtbaar werd en waar ik de naam niet van weet (of zou dat nou een sifon zijn?), eruit. Het water stroomde weg. In de wastafel hoorde ik gerommel, wat ik vreemd vond, want ik wist niet dat de wastafel in verbinding stond met de doucheafvoer. Het hielp in eerste instantie niet, dus weer met de ontstopper aan de slag. Uiteindelijk liep het water weg en kon ik me toch nog lekker douchen.

Vervolgens naar bed. Ik denk dat ik een uurtje geslapen heb toen ik wakker werd van kleine blub-geluidjes. Blub-blub-blub. Ik dacht aan de wastafel en probeerde weer in slaap te vallen. Maar de geluidjes bleven aanhouden en opeens bekroop me de angst dat de wastafel misschien aan het overlopen was. Die heeft namelijk geen overloopbeveiliging. Dus toch het bed uit. Tot mijn grote verbazing zag ik dat de douchevloer kletsnat was. Ik hoefde niet lang te wachten om te zien hoe dat kwam. De blub-geluidjes kwamen uit het afvoerputje, samen met grote druppels water. Blijkbaar had ik dat ding waar ik de naam niet van weet, verkeerd bevestigd en kon het water niet weg of er kon geen lucht bij? Ik weet het niet, want ik heb er geen verstand van. Wel hield het op, zodra ik dat ding er anders in gedaan had.

Ik maakte van de gelegenheid gebruik om naar het toilet te gaan. Daarna trok ik door. Ik schrok van het fonteintje. Het begon als een gek te bruisen en schuimen en liep bijna over. Wat nou weer? Was er een verbinding tussen fonteintje en wc-pot? Als een struisvogel verstopte ik mij onder mijn dekbed. Onderwijl vroeg ik me af waar het water eigenlijk mijn huis in komt. Ik weet het niet. De hoofdkraan zit onder een luik in de huiskamer. Moest ik die dichtdraaien? Was het daar aan het bevriezen? Of lag het aan de kraan die buiten tegen de wc-muur zit en die ik pas had afgesloten toen het al flink vroor? Gelukkig viel ik in slaap.

Er wordt gezegd: slaap er eens een nachtje over, dan ziet alles er weer anders uit.

Dat bleek deze keer heel waar. Vanmorgen was er niets meer aan de hand en kon ik gewoon naar de wc. Ook in de douche lijkt alles weer normaal. Ik snap er nog steeds niets van, maar gelukkig hoef ik ook niet alles te snappen. Anders zou ik ook nooit kunnen mailen, de computer gebruiken of autorijden.

 

9 februari 2012

 

 

 

 

 

 

Terug