Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijgezel?

Marktplaats.nl is een internetpagina die ik graag bezoek. Wat kun je daar veel kopen. Eigenlijk alles wel. Ooit zocht ik een lampetkan. Te kust en te keur, hoor. Ook zoek ik er graag naar postzegels met cactussen erop, want ik heb niet alleen een verzameling echte cactussen, maar ook een album vol met cactuszegels. Het is moeilijk om nog een nieuwe te vinden, dus altijd spannend als ik op marktplaats ga kijken. De boeken die ik schreef, kun je er ook vinden. Grappig.

Als je ergens op klikt om het nader te bekijken, komen er allerlei advertenties in beeld, die ik zelden bekijk. Toch trok op een dag een bepaalde advertentie wl mijn aandacht. Er stond namelijk: Vrijgezel in ... en dan mijn postcode. Mijn complete postcode met vier cijfers en twee letters. Verbazingwekkend hoe ze dat allemaal aan elkaar kunnen linken. Omdat ik ooit mijn dressoir via marktplaats.nl verkocht heb, heb ik mijn persoonlijke gegevens op moeten geven en dus weet marktplaats meteen wie ik ben en waar ik woon als ik (nog steeds ouderwets) inbel.

Maar vrijgezel in ... laten we zeggen 1234AB? Dat is toch al te gek. Ik moest er erg om lachen. Want je kunt de mensen met mijn postcode op anderhalve hand tellen en ik ken ze allemaal. Er zit precies n vrijgezel tussen: ik! En al ben ik al jaren op zoek naar mezelf, daar heb ik marktplaats niet bij nodig!

Toch intrigeerde het me. Ik vroeg me af wie ze dan voor mij in petto hadden. Vanmorgen kon ik me niet langer inhouden en klikte Vrijgezel in 1234AB? aan.

Logisch dat zich een datingsite opende. De pagina was zelfs al voor me ingevuld: ik ben een vrouw en ik zoek een man. Het eerste is waar en over het tweede laat ik me hier niet uit, haha. Maar een man tussen de 31 en 40, zoals stond ingevuld, dat ging me te ver. Daar maakte ik 60 en 65 van. Ik zag echter nergens de mogelijkheid om mijn postcode in te tikken, maar ik dacht nog heel naef dat die website dat zelf al wist. Spannend, hoor, wie ze voor me in de aanbieding zouden hebben met mijn eigen postcode ...

Niemand natuurlijk. Dat wist ik immers. En over postcodes werd niet eens meer gerept! Wel boden ze me de keus uit 2.294 mannen, verspreid over het gehele land! Hoofdschuddend ging ik terug naar marktplaats. Ik heb totaal niets tegen datingsites, maar wel een haast aangeboren afkeer van reclame die je om de tuin leidt. Mocht ik toch een vrijgezel zoeken, dan zeker niet via relatieplanet.nl. Ik houd van eerlijk en recht door zee. Dat vind ik op markplaats, waar ze me vertellen dat de nieuwe cactuszegel die ik tot mijn grote verrassing zomaar vind, op 167 km bij me vandaan te koop is. Maar de post staat voor niets, dus die ga ik bestellen.

Vrijgezel op 1234AB? Ja, ik! Maar zoeken hoeft vandaag niet meer, ik heb gevonden wat ik zocht.

 

9 december 2011

 

 

 

 

 

Terug