Gevangen

in een web

 

 

 

bestaat uit drie delen: 

Deel 1: Verstrikt

Jan en Vera hebben twee dochters, Margje en Roos, die beiden naar het vervolgonderwijs gaan. Vera gaat halve dagen buitenshuis werken. Ze geniet daar erg van, ondanks haar zorgen om Roos. Op de lagere school was Roos een buitenbeetje en werd ze vaak gepest. Hoe gaat dat op de hogere school? Roos gaat steeds bleker zien en wordt steeds magerder, toch zegt ze dat ze zich prima voelt. Vera heeft haar twijfels, maar niemand neemt haar serieus.

Tot de dag waarop Roos het leven niet meer aankan en blijkt dat ze aan anorexia lijdt.

'Hoe heeft het zo ver kunnen komen?' is de brandende vraag waar Vera mee blijft zitten.

 

Deel 2: Verward

Margje (21) heeft moeite de band met haar ouders te onderhouden. Ze heeft het gevoel altijd minder belangrijk te zijn geweest dan haar zus Roos (19) en dat steekt. Als ze denkt dat ze ernstig ziek is en misschien niet blijft leven, lukt het haar toch de hulp van haar moeder Vera in te roepen. Margjes situatie kan echter niet voorkomen dat het huwelijk van Vera en Jan strandt. Jan voelt zich ongelukkig samen met Vera, terwijl Vera zich doodongelukkig voelt zonder Jan. Ze komt terecht in een bodemloze put, maar voor haar kinderen krabbelt ze er weer uit met slechts een hoop: dat Jan ooit weer terugkomt!

 

Deel 3: Bevrijd

Trijny, de vriendin van Vera, kan het leven niet meer aan. Ze lijdt al jaren aan MS, maar nu neemt het voor haar gevoel te grote vormen aan. Vera doet haar best haar te helpen, maar weet niet hoe ze dat moet doen. Margje en Roos gaan hun eigen weg, zelfs Roos verlaat het ouderlijk huis. Toch hebben ze moeite een relatie aan te gaan en Vera vraagt zich bezorgd af, wanneer haar kinderen eindelijk over hun minderwaardigheidsgevoel heen kunnen stappen. Ondertussen probeert Vera haar eigen leven in goede banen te leiden, maar soms staat alles weer op zijn kop, bijvoorbeeld als Jan vertelt dat hij opnieuw vader is geworden.

 

Stukje lezen?

terug*