romans

 

beginpagina

 

wat vertaal ik?

wat schrijf ik?

 

boekennieuws

extra nieuws

 

column: bij mij thuis

iets over mezelf  

 

romans

groteletterboeken

andere boeken

voor jonge vrouwen

braille boeken

gesproken boeken

digitale boeken 

 

bestellen 

Mijn nieuwste roman

 

Zeg het

Zwaantje (34) heeft een eigen bloemenzaak in een dorp in Noord-Nederland. Bloemen betekenen veel voor haar. Ze heeft er heel wat prijzen gewonnen met haar bloemsierkunst en krijgt dan ook veel opdrachten om ergens op locatie voor bloemen te zorgen. Haar moeder helpt haar bijna dagelijks in de Gele Plomp.

Zwaantje is geboren met een klompvoet en al zie je er amper nog wat van, ze is vroeger op school vaak gepest en ze heeft nog steeds het gevoel dat ze als vrouw niets voorstelt. Ze weet dat ze prachtige bloemstukken kan maken, maar daar houdt het dan ook mee op.

Toch heeft ze een stille aanbidder. Ze kan dat niet begrijpen, maar het ergste is: ze weet niet wie het is. Telkens als ze denkt dat ze weet wie het is, blijkt hij het toch niet te zijn.

 

Verkrijgbaar van19 februari 2013 - uitgever Ellessy: € 17,50.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten

over de inhoud van een boek?

Klik op de afbeelding!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Stukje lezen?

Klik ook op de afbeelding!

        

Kijk hieronder voor al mijn eerder uitgekomen romans!!

Veel te jong uitgever Zomer & Keuning: € 14,95

Al is Joke (40) nu zes jaar alleen, ze voelt zich toch heel tevreden met haar bestaan. Ze heeft een kinderdagverblijf dat goed draait, ze zit op een gospelkoor en heeft een leuk flatje.

Maar op de dag dat Gerben (28) op het dagverblijf stage komt lopen, omdat hij voor kinderpsycholoog leert, komt haar hele leven op de kop te staan. Als ze in zijn ogen kijkt, reageert haar hele lichaam op hem en weet ze dat ze bezig is erg verliefd te worden. Wat volgens haar niet kan. Hij is veel te jong. Maar gevoelens zijn niet altijd te sturen en als ze begrijpt dat Gerben net zo gek is op haar als zij op hem, wordt het helemaal moeilijk om geen relatie met hem aan te gaan. Helaas is niet iedereen het ermee eens dat Joke met hem verder wil. Het levert dan ook veel negatieve reacties op uit haar omgeving en...

 

Jij was mijn alles VCL-serie - € 13,95

Natuurlijk moet je je kind loslaten. Natuurlijk moet je blij zijn als blijkt dat je je kind zo hebt grootgebracht, dat het zelfstandig verder kan. Etske (44) is daar zelfs trots op. Maar daarom is het nog niet gemakkelijk! En bovendien: wat moet ze nu met haar leven? Haar dochter Laura (19) betekende alles voor haar! Etske heeft weliswaar een baan, maar ze weet niet hoe ze verder moet nu haar dochter in een andere stad gaat wonen om te studeren. Haar toekomst lijkt opeens een groot zwart gat.

Broer gezocht Uitgever Ellessy - € 17,95

Milly en Jan-Jakob wonen samen met hun dochtertje Fay in een huisje in het bos in het noordoosten van Groningen. Ze hebben net een zoontje gekregen, Roy. Maar er blijkt nog iemand een zoon gekregen te hebben. In de portefeuille van Milly’s opa, die onlangs (in Den Haag) overleden is, zit een raadselachtig briefje. Zouden Milly’s moeder en diens zus werkelijk een halfbroer hebben? Het zet hun leven op zijn kop. De hele familie bedenkt plannetjes om die halfbroer te vinden. Diverse mogelijke kandidaten passeren de revue, maar of ze hem vinden? De titel slaat echter niet alleen op die (half)broer. Ook Fay is haar broertje opeens kwijt.

Zelfstandig te lezen vervolg op Droomhuis te koop.

Vogelvlucht Uitgever Zomer & Keuning. Prijs: € 14,95

Merel is op haar vierde geadopteerd. Voor die tijd leefde ze in een kindertehuis in Bolivia, waar ze te vondeling was gelegd. Later kreeg ze een zusje, Margriet, ook uit Bolivia. Gelukkig kregen de meisjes na deze moeizame start een beter leven in Nederland. Toch? Schijn bedriegt: terwijl hun gezin voor de buitenwereld perfect leek, hield hun Nederlandse moeder niet van hen. Ze strafte de kinderen, sloeg en mishandelde hen. Uit angst voor erger hebben Merel en Margriet het nooit aan hun vader durven vertellen. Ook op school hielden ze het verborgen. Hoeveel moed heb je nodig om na zo'n jeugd uit te groeien tot een zelfstandige en sterke vrouw?

Dit is een schokkend en ontroerend verhaal.

Droomhuis te koop Uitgever Ellessy, € 17,95

Milly en Jan-Jakob zijn beiden opgegroeid in Den Haag, maar dromen allebei van een huis op het platteland met ruimte voor kippen en een groentetuin. Als Jan-Jakob een baan kan krijgen in het noordoosten van de provincie Groningen, aarzelen ze geen moment en verhuizen die kant op. Na een paar jaar van zoeken vinden ze dan eindelijk hun droomhuis. Samen met hun driejarige dochtertje Fay trekken ze erin en het blijkt al snel dat ze de goede keus hebben gemaakt. Ze voelen zich alle drie gelukkiger dan ooit. Milly kan zelfs vergeten dat ze een miskraam gehad heeft en krijgt weer hoop dat ze misschien toch nog opnieuw zwanger zal worden.

Tot het leegstaande huis naast hen bewoners krijgt. Twee jongemannen die voor overlast zorgen ...

Verbroken vriendschap Uitgever Zomer & Keuning, € 14,95

Vanaf hun basisschooljaren waren ze hartsvriendinnen, Kerstin en Sylvia, maar zonder dat ze het wilden werd hun vriendschap verbroken.

Sylvia is nu 32, getrouwd met Erwin en moeder van Stijn (4) en Marijn (2). Ze heeft een leuke parttimebaan bij de schouwburg, waar ze eerst fulltime werkte. Ze is vooral heel gelukkig met haar gezin.

Kerstin (34) is sinds kort vestigingsmanager van het uitzendbureau waar ze al bijna vijftien jaar werkt. Ze heeft nog steeds geen relatie, wat ze jammer vindt, maar ze heeft wel succes in de politiek. Ze stelt zich verkiesbaar voor de gemeenteraad en wordt gekozen.

Bij alles wat ze doen, merken ze echter dat ze de ander missen. Vier jaar hebben ze elkaar niet gezien ...

Mijn boeken zijn hedendaagse romans. Dus verhalen die zich nu afspelen. Met situaties van deze tijd. Herkenbaar. Prettig leesbaar. Boeiend en reëel. Veel bibliotheken in Nederland en België hebben ze in hun bezit en zo niet? Vraag erom. Of koop zelf een exemplaar. Voor informatie kijk bij 'bestellen'. 

Waarschuwing: ik heb al meer boeken geschreven dan er uitgegeven zijn. Er komen er dus nog meer aan!

Houd mijn nieuwspagina in de gaten of geef je op voor mijn Nieuwsbericht.

Raak! Uitgever Ellessy, € 17,95

Julia en Pascal zijn bijna twaalf en een half jaar getrouwd en leven het leven waar Julia altijd van droomde. Als klein stadsmeisje droomde ze er al van met de kermis mee te mogen trekken en toen ze verliefd werd op Pascal, de jongen van de zweefmolen, werd haar droom waarheid. Ze krijgen twee dochtertjes en vormen een hecht gezin dat met de zweefmolen, een schiettent en een  mooie salonwagen van kermis naar kermis trekt. Julia geniet nog elke dag van dit bestaan en heeft er geen spijt van dat ze voor Pascal en dit leven gekozen heeft. Het reizen zit haar echt in het bloed. Ze is er echter wel haar ouders door verloren, want vooral haar moeder keek erg neer op kermismensen en stond het haar niet toe met Pascal mee te gaan. Daar is Julia soms wel verdrietig over, dan mist ze haar moeder, verlangt ze ...

Het verboden pad VCL-serie, € 13,50

Thera (34) heeft alles prima voor elkaar. Mooi huis, leuke baan, lieve man. Er ontbreekt nog maar één ding en als ze blijkt zwanger te zijn, is ze dan ook helemaal gelukkig. Huisje-boompje-kindje, precies zoals ze het zich gedroomd had. Maar de zwangerschapshormonen spelen zo hoog op, dat ze zich niet kan inhouden en terugvalt in een oude gewoonte.

Ze weet dat het niet kan, niet mag. Haar man mag het vooral niet weten! Ze schaamt zich er ook voor. Toch kan ze zich niet inhouden. Thera is een kleptomane en ondanks dat ze geld genoeg heeft, kan ze het niet laten spulletjes in winkels te stelen. En nu natuurlijk vooral babyspullen. Ze geniet van de spanning en de kick die het haar geeft, maar raakt tegelijk verstrikt in alle leugens die ze wel ...

 

Wil je op de hoogte blijven? Klik op Nieuwsbericht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestellen?

Klik hier!

 

 

naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.ellessy.nl

 

 

 

www.kok.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestellen?

Klik hier!

 

 

 

 

 

 

 

naar boven

 

 

 

 

Meer weten

over de inhoud van een boek?

Klik op de afbeelding!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Stukje lezen?

Klik ook op de afbeelding!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven? Klik op Nieuwsbericht.

 

 

 

 

 

 

www.gopher.nl

 

 

naar boven

 

 

 

 

 

 

Bestellen?

Klik hier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven

 

De nalatenschap Uitgever Zomer & Keuning, € 13,95

Twee vrouwen die elkaar niet kennen, Stela van 31 en Elise, 29, verliezen allebei hun man door omstandigheden die niet alledaags zijn. Beide vrouwen hebben het moeilijk met de nieuwe situatie, maar weten dat ze verder moeten. Als het niet voor henzelf is, dan toch zeker voor hun kinderen.

Stela (spreek uit: Stella), een Roemeense en tamelijk onderdanige huisvrouw, merkt dat de dood van haar man een soort van bevrijding voor haar is. Plotseling moet ze dingen doen die hij altijd deed. Ze merkt dat er meer is dan alleen het huishouden en dat dat zelfs leuk kan zijn.

Elise, een zeer zelfstandige vrouw met een goede baan, verandert echter in een wrak en weet een tijdje niet meer hoe ze de draad toch weer op moet pakken. Gelukkig heeft ze een goede vriendin die haar ...

De verhuizing  Uitgeverij Ellessy, €17,95

Wietske (36), een echte Groningse, is getrouwd met Govert, een echte westerling. Na vijf jaar in Winschoten gewoond te hebben, wil Govert terug naar Haarlem. Wietske wil niet, maar ze begrijpt haar man wel. Als hij een baan vindt, verhuizen ze. Wietske heeft het er moeilijk mee: zelf heeft ze daar nog geen baan, de mensen zijn er anders en voor haar jongste kind is voorlopig geen plaats op een speelzaal. Gelukkig wonen Goverts ouders en tweelingzus ook in Haarlem. Dat maakt dat ze zich niet helemaal eenzaam voelt.

Als ze solliciteert bij een groothandel in cosmetica wordt ze overvallen door een vreemd gevoel: het is alsof ze de baas al jaren kent, nog nooit heeft ze zich zo op haar gemak gevoeld bij iemand. Dat ...

De vlucht  Uitgever Zomer & Keuning, € 13,50

Vivian (34) en Jan-Paul (37) zijn acht jaar getrouwd en hebben twee dochtertjes. Voor een buitenstaander lijken ze een perfect gezin, maar niets is minder waar. Want Jan-Paul is een ware tiran in huis en alles moet gebeuren zoals hij het zegt. Nee, geslagen heeft hij nooit, maar zijn stem en ogen konden alles voor elkaar krijgen. Achteraf begrijpt Vivian niet dat ze het zover heeft laten komen, maar ze weet dat het sluipenderwijs is ontstaan. Ze had meteen de eerste keer moeten protesteren toen hij haar zijn wil opdrong, maar toen haalde ze haar schouders op. Nu is het schering en inslag dat hij schreeuwend de regels bepaalt in huis. Als ze echter ontdekt dat hij vreemdgaat, begint eindelijk het besef te komen dat ze zo niet verder wil. En dat ze een belangrijke stap moet gaan zetten.

Nieuw geluk Uitgever Ellessy, € 17,75

Luka (11) wordt op school gepest omdat hij geen merkkleren heeft. Als hij een folderwijkje kan krijgen, is hij dolgelukkig. Hij gaat meteen sparen voor een nieuwe broek. Of nieuwe schoenen? Of een mobiele telefoon? Dat zijn moeder weinig geld heeft, begrijpt hij. Een gezin met vier kinderen is duur. En ze hebben geen vader meer die voor hen kan zorgen, want hun vader is overleden. Luka mist hem nog regelmatig en weet dat ook zijn moeder, Marte, haar man erg mist.

Toch lijkt dat laatste te veranderen als ze Huib ontmoet. Een gescheiden man die ook het een en ander heeft meegemaakt. Het klikt enorm tussen Marte en Huib en ook de kinderen vinden hem leuk. Maar Luka voelt pijn als hij Huib ziet. Hij doet hem zo aan zijn vader denken, dat hij er soms van moet huilen ...

Zij kon niet zwijgen Uitgeverij Westfriesland, € 13,50

Als Marijke (56) ziet dat haar dochter Karin (34) erg onaardig doet tegen haar kinderen Jolien (3) en Sterre (2) en ze zelfs het vermoeden heeft dat ze hen pijn doet, begint ze zich zorgen te maken. Johan, de man van Marijke, vindt dat ze zich hier niet mee moet bemoeien. Karin moet zelf weten hoe ze haar kinderen opvoedt, zegt hij. Maar als Marijke een blauwe plek ontdekt op het dijbeen van Sterre en Sterre zegt dat mamma haar geknepen heeft, kan ze zich niet langer inhouden en gaat ze op een avond, wanneer ze weet dat haar schoonzoon niet thuis is, naar haar dochter toe.

Dit valt niet in goede aarde en Karin wordt zo boos, dat ze haar moeder niet meer wil zien of spreken. Wanneer Marijkes ouders een feestelijk weekend organiseren omdat ze elkaar zestig jaar kennen en ...

Verscheurd door verlangen Uitgever Ellessy, € 17,95

Als Lilian met pensioen gaat, besluit ze haar levensverhaal op te gaan schrijven. Hoe ze verliefd werd op de Portugese Vítor, hoe ze met hem trouwde en in Portugal ging wonen, hoe ze een prachtige tweeling met hem kreeg. Steeds meer herinneringen komen boven. Het was niet altijd gemakkelijk, andere taal, andere cultuur, toch was ze erg gelukkig, want ze hield van haar man en haar twee jongens. Ze kon genieten van hun eigen strand aan de oceaan, waar de kinderen zo heerlijk konden spelen. Toen ze naar school gingen, ging Lilian mee naar Vítors restaurant om hem te helpen. Ook daar genoot ze van. Ze leerde steeds beter Portugees en ging een computercursus volgen in de hoop haar oude beroep van secretaresse weer op te kunnen pakken als de jongens ouder zouden zijn ...

Laat me los! Uitgever Zomer & Keuning, € 13,50

Annika (33) is hoofd van de caissičres in de supermarkt in haar dorp dat vlak bij Zwolle ligt. Ze woont nog thuis en leidt een zeer saai, teruggetrokken leven. Dit heeft ze echter pas door als ze Marinus (35) ontmoet. Door hem gaat ze haar leven met andere ogen bekijken. Ze schaamt zich zelfs voor haar leven en begrijpt niet hoe dit zo gekomen is. Ze wordt geplaagd door herinneringen uit het verleden en begint uiteindelijk in te zien wat de oorzaak van alles is.

Haar vader is overleden toen ze zeventien was en haar moeder heeft dit nooit kunnen verwerken. Haar drie oudere zussen waren op dat moment het huis al uit en omdat moeder niet alleen kon zijn, bleef Annika maar thuis. Maar waarom? Ze ziet in dat haar moeder haar manipuleerde en ze vindt dat ...

Niet klein te krijgen Uitgever Zomer en Keuning, € 13,50

Kyra (34) is kantoormanager op een bank. Ze heeft een relatie met Thom en samen zoeken ze een huis om in te gaan samenwonen. Alles lijkt perfect in orde, tot een inbreker Kyra's leven volkomen overhoop gooit. Het kost haar zo veel moeite om daarna zonder angst te leven, dat Thom het opgeeft en de relatie verbreekt. Ze slaapt nog nauwelijks, krijgt concentratieproblemen en moet uiteindelijk, tot haar schande vindt ze, hulp inroepen van een psychotherapeut.

Door haar werk en door haar angsten komt Kyra met twee totaal verschillende vrouwen in aanraking: de oude, adellijke barones Van der Stolcke en de jonge, dakloze Anna. Met beide vrouwen ontstaat een hechte vriendschap.

Op eigen benen Uitgever Ellessy, € 17,50

Alicia (30) kan er maar niet overheen komen dat haar moeder overleden is. Ze klampt zich daardoor vast aan haar vader, Loet (60). Die is echter niet van plan de rest van zijn leven achter de geraniums door te brengen. Als hij onverwachts de kans krijgt zijn jeugddroom te verwezenlijken, grijpt hij die met beide handen aan.

Hoewel Alicia een oudere zus heeft én een man en drie kinderen, heeft ze het gevoel hopeloos verloren en in de steek gelaten te zijn. Raakt ze nu naast haar moeder ook nog haar vader kwijt?

 

Uit evenwicht Uitgever Westfriesland, € 13,50

Aan de ene kant is er Cynthia, de koele, zakelijke accountmanager die karpetten verkoopt en aan de andere kant is er Maria, de romantische vrouw die in haar vrije tijd op huizenjacht gaat, alleen maar om te fantaseren over hoe het zou zijn om in zo’n huis te wonen.

En er is Jakob, die zowel arrogant als charmant is en besluit zijn leven verder te gaan met Cynthia, terwijl Lesley, de psycholoog droomt van een leven met Maria.

Maar verbroken relaties uit het verleden staan in de weg. De opgelopen beschadigingen zijn niet zomaar genezen en verwerkt. Gevoel en verstand zijn vaak ook twee zaken die elk een andere kant op willen. Twijfel slaat toe. Het evenwicht is (tijdelijk) zoek. Een verkeerde keuze is gemakkelijk gemaakt ...

Je blijft altijd welkom Uitgeverij Ellessey, € 17,95

Walter (48) en Liesbeth (48) hebben drie kinderen. Elsina (23) woont in de stad. Marcel (15) woont thuis. Mandy (22) krijgt een tijdelijke baan op een camping en proeft de vrijheid van het zelfstandig leven. Als ze dan ook nog Vincent (31) ontmoet, op wie ze op slag verliefd is, weet ze zeker dat ze niet meer thuis gaat wonen. Ze trekt bij Vincent in. Liesbeth heeft het er moeilijk mee dat nu ook Mandy definitief het ouderlijk huis heeft verlaten, maar kleintjes worden nu eenmaal groot. Walter echter vertrouwt Vincent niet en probeert erachter te komen wat hij verbergt. Mandy wordt daarover zo kwaad, dat ze haar ouders niet meer wil zien. Dit doet Liesbeth veel verdriet. Natuurlijk moet ze de man van haar dochters keuze accepteren, maar de dingen die Walter ontdekt, maken dat erg moeilijk.

Verdwenen op IJsland Uitgeverij Westfriesland, € 13,50

Ilse (30) droomt al jaren van een bezoek aan IJsland. Nu mag ze mee met een rondreis per bus als assistent-reisleidster. Ze verheugt zich er enorm op om dat prachtige vulkanische land met geisers eindelijk met eigen ogen te zien. En ze is ook diep onder de indruk van alle plaatsen en streken die ze bekijken. Net als de 25 totaal verschillende mensen in de groep. Het zou dus een droomvakantie moeten zijn, helemaal als Ilse ook nog haar droomman lijkt te ontmoeten. De een na de ander raakt echter geld of sieraden kwijt. Er is duidelijk een dief aan boord, maar wie? Achterdocht neemt de overhand en iedereen wordt verdacht. Als een van hen onverwachts naar huis moet omdat haar moeder ernstig ...

Meer weten over IJsland? Klik op: http://surprisetickets.nl/reizen/informatie-ijsland

Over schoolliefdes en zo ...Uitgeverij Ellessy, € 17,95

Nelly (45) en Koos (48) zijn 22 jaar getrouwd, maar Nelly vindt haar leven saai. Ze gaat een computercursus volgen en solliciteert. Als ze ziet dat hun dochter Kimberley (15) verliefd is, voelt ze een steek van jaloezie. Verliefdheid is het mooiste gevoel dat er bestaat. Wanneer voelde zij dat voor het laatst?

Nelly's moeder Cornelia (73) voelt zich eenzaam sinds vader overleden is. Nelly gaat op schoolBANK.nl op zoek naar oude bekenden van vroeger en vindt een klasgenote van haar moeder en een juf van Koos.

Tot Nelly's vreugde wordt ze aangenomen op een advocatenkantoor en ... ontvangt zo via schoolBANK.nl een mail van háár eigen eerste liefde, Fons. De vlammen slaan haar uit als ze ...

Als dag en nacht Uitgeverij Westfriesland, € 13,95 

Susanne en Joyce (29) zijn een twee-eiige tweeling, ze verschillen van elkaar als dag en nacht. Het is soms niet te geloven dat ze zussen zijn. Susanne is een rustig, haast moederlijk type en heeft maar een wens: ze wil voor haar dertigste gesetteld zijn. Joyce daarentegen wil voor haar dertigste zoveel mogelijk uitspattingen hebben meegemaakt. Ze leven ieder hun eigen leven, maar dat ze een tweeling zijn, is toch in alles te merken. Ze kunnen niet zonder elkaar en ze hebben een groot telepathisch vermogen wanneer het de ander betreft en dat kan wel eens voor lastige verwikkelingen zorgen.

De bekentenis Uitgever Westfriesland, € 13,50 - Uitverkocht, nog wel bij mij te bestellen.

Vlak voordat de moeder van Ineke (35) overlijdt, geeft ze haar dochter een brief met het verzoek die pas te openen als hun vader ook overleden is. Daar heeft Ineke grote problemen mee en de brief begint haar leven te beheersen. Stiekem leest ze hem toch. De grond onder haar voeten verdwijnt en ze wenste dat ze hem nooit gelezen had. Nu beheerst de brief haar leven nog meer! Haar man Willem denkt dat ze er moeite mee heeft dat haar moeder er niet meer is. Ze schaamt zich ervoor dat hij dat denkt, maar kan hem de waarheid niet vertellen. Die is te erg, bovendien, ze mocht het immers niet weten?! Uiteindelijk lukt het haar de brief naar de achtergrond te dringen en weer redelijk normaal te leven, een moeder voor haar twee kinderen te zijn en haar werk te doen als verpleegkundige op ...

Nooit meer als vroeger Uitgever Gopher, € 15,00 

Gonda Randel (40) is een alleenstaande moeder en eigenares van een winkel in hobbyartikelen. Na een ernstige ziekte, waaraan ze bijna overleden was, kost het haar grote moeite haar leven zowel geestelijk als lichamelijk weer op te pakken. Ze krijgt die kans ook niet echt, omdat haar ouders alles voor haar willen regelen. Het is natuurlijk mooi dat zij de winkel voor haar open houden – het is immers haar enige bron van inkomsten – maar dat ze ook haar privéleven en dat van Gonda's dochter Julline (18) willen inrichten, dat gaat Gonda te ver. Op een dag barst de bom dan ook.

Met behulp van buren, vrienden en een maatschappelijk werkster lukt het Gonda uiteindelijk toch alles weer enigszins op de rails te krijgen. Ook de band met haar dochter lijkt weer als vanouds. Tot ...

Oma's geheime liefde  Uitgever Gopher, € 13,90  

Monique (33) is getrouwd en freelance journaliste en schrijfster. Na het overlijden van haar oma vindt ze oma's dagboeken, waarin ze tot haar verbazing leest dat oma tot drie dagen voor haar dood nog bezielend aan haar lief schreef. Maar oma Fenna is al 38 jaar weduwe en alleen. Wie is die man van wie oma hield? Monique gaat op zoek naar hem, maar besluit ondertussen ook een boek over oma's geheime liefde te schrijven. Helaas kan ze haar moeder niet meer om informatie vragen, want die stierf tien jaar geleden. Het schrijven helpt haar ook dat uiteindelijk te verwerken. Het wordt een gepassioneerd boek, waar al snel een uitgever voor te vinden is, maar kan ze oma's geheim wel prijsgeven zolang haar lief nog leeft?

Oma's geheime liefde vind ik zelf een van de mooiste boeken die ik geschreven heb. Het is niet meer te koop bij de uitgever, nog wel bij mij. Maar ... het is ook opnieuw uitgebracht in Jubileumomnibus 105. Kijk daarvoor op mijn pagina Andere boeken.

Open voor de toekomst Uitgever Gopher, € 13,90

Akke (58) is al ruim dertig jaar weduwe. Nu ontmoet ze Freerk en ze mag hem meteen heel graag. Haar dochter Louise (36) heeft het er moeilijk mee om haar moeder verliefd te zien. Ze vindt haar moeder daar te oud voor en bovendien kent ze haar moeder niet anders dan alleen. Maar tante Geesje gooit roet in het eten door een geheim te vertellen dat ze zestig jaar verzwegen heeft. Het geheim is zo schokkend dat Akke zich genoodzaakt ziet de relatie met Freerk te verbreken. Het enige lichtpuntje dat Akke dan nog heeft is het feit dat Louise opnieuw zwanger raakt en Akke dus een tweede kleinkind krijgt.

Freerk wil de relatie echter niet beëindigen. Hij was zo gelukkig met Akke, maar het verklapte geheim ...

Last van het verleden en  Open voor de toekomst zijn twee zelfstandig te lezen verhalen die toch een serie vormen. De boeken zijn niet meer bij de uitgever te bestellen, wel bij mij. Maar ze zijn ook samen uitgekomen als een dubbelroman. Kijk daarvoor op mijn pagina Andere boeken.

Last van het verleden Uitgever Gopher, € 13,90

Louise (35) is in verwachting. De zwangerschap verloopt ook goed, maar dan krijgt ze behoorlijk last van een postnatale depressie. De zelfstandige, onafhankelijke, zakelijke vrouw stort volkomen in. Haar man Eise (38) denkt dat het komt omdat ze de dood van haar vader, toen ze 5 was, nog steeds niet verwerkt heeft.

Het is namelijk een onderwerp waar nooit over gepraat mocht worden van haar moeder. Ook over haar overleden broertje mag met geen woord gerept worden. De band tussen Louise en haar moeder Akke is dan ook nauwelijks goed te noemen. Toch wordt uiteindelijk alles bespreekbaar, al kost dat erg veel moeite en tijd en zakt Louise eerst steeds verder in die diepe put van depressie.

Onafscheidelijk?  Uitgever Gopher, € 16,50.

Het gezin van dierenarts Leo Schippers en zijn vrouw Evi lijkt een gelukkig en volmaakt gezin. Toch voelt dat voor Evi niet zo. Natuurlijk is ze vreselijk blij met hun twee jongens, Michiel van 14 en Jorden van 11, zelfs als ze in de puberteit komen. Diep van binnen echter voelt ze een onverklaarbaar gemis en verlangt ze ook nog steeds naar de liefde van haar moeder.

Een bezoek aan een oude tante zet haar leven op zijn kop en terwijl ze hiermee worstelt, neemt een vrouw uit het verleden van Leo contact met hem op en gooit hun gezinsleven volledig overhoop. Evi heeft het gevoel dat de bodem onder hun huwelijk wordt weggeslagen.

De trilogie Gevangen in een web Deel 3 Bevrijd Uitgever Gopher,€ 15,= per stuk

Trijny, de vriendin van Vera, kan het leven niet meer aan. Ze lijdt al jaren aan MS, maar nu neemt het voor haar gevoel te grote vormen aan. Vera doet haar best haar te helpen, maar weet niet hoe ze dat moet doen. Margje en Roos gaan hun eigen weg, zelfs Roos verlaat het ouderlijk huis. Toch hebben ze moeite een relatie aan te gaan en Vera vraagt zich bezorgd af, wanneer haar kinderen eindelijk over hun minderwaardigheidsgevoel heen kunnen stappen. Ondertussen probeert Vera haar eigen leven in goede banen te leiden, maar soms staat alles weer op zijn kop, bijvoorbeeld als Jan vertelt dat hij opnieuw vader is geworden.

De trilogie Gevangen in een web Deel 2 Verward Uitgever Gopher,€ 15,= per stuk

Margje (21) heeft moeite de band met haar ouders te onderhouden. Ze heeft het gevoel altijd minder belangrijk te zijn geweest dan haar zus Roos (19) en dat steekt. Als ze denkt dat ze ernstig ziek is en misschien niet blijft leven, lukt het haar toch de hulp van haar moeder Vera in te roepen. Margjes situatie kan echter niet voorkomen dat het huwelijk van Vera en Jan strandt. Jan voelt zich ongelukkig samen met Vera, terwijl Vera zich doodongelukkig voelt zonder Jan. Ze komt terecht in een bodemloze put, maar voor haar kinderen krabbelt ze er weer uit met slechts een hoop: dat Jan ooit weer terugkomt! 

De trilogie Gevangen in een web Deel 1 Verstrikt Uitgever Gopher,€ 15,= per stuk

Jan en Vera hebben twee dochters, Margje en Roos, die beiden naar het vervolgonderwijs gaan. Vera gaat halve dagen buitenshuis werken. Ze geniet daar erg van, ondanks haar zorgen om Roos. Op de lagere school was Roos een buitenbeetje en werd ze vaak gepest. Hoe gaat dat op de hogere school? Roos gaat steeds bleker zien en wordt steeds magerder, toch zegt ze dat ze zich prima voelt. Vera heeft haar twijfels, maar niemand neemt haar serieus.

Tot de dag waarop Roos het leven niet meer aankan en blijkt dat ze aan anorexia lijdt.

'Hoe heeft het zo ver kunnen komen?' is de brandende vraag waar Vera mee blijft zitten. 

Het oneindige dichterbij Uitgever Gopher, € 16,50

Ankie (22) is een alleenstaande moeder en woont samen met haar zevenjarige dochtertje Fleur boven het kinderdagverblijf waar ze hoofdleidster is. Ze geniet ervan dat ze niet meer thuis woont en ze geniet van haar werk. Toch voelt ze zich soms alleen, maar een relatie ziet ze niet echt zitten. De manier waarop ze destijds zwanger geraakt is, heeft haar te zeer beschadigd. Fleur wil echter heel graag een nieuwe vader en ziet in bijna elke man een geschikte kandidaat. Daarnaast gebeuren er in Ankies directe omgeving zeer ingrijpende zaken.

De serie Verder dan de horizon, Voorbij de einder, In de verre verte en Het oneindige dichterbij bestaat uit vier zelfstandig te lezen verhalen, die elkaar wel opvolgen. De boeken zijn niet meer bij de uitgever te bestellen, maar nog wel bij mij. Ze kosten € 16,50 per stuk.

Belangrijker is echter dat deze serie opnieuw uit komt. Het eerste deel kwam in het voorjaar van 2012. Het tweede deel in najaar 2012, de delen 3 en 4 komen in 2013. Zie daarvoor mijn pagina: Andere boeken.

In de verre verte Uitgever Gopher, € 16,50

Ankie is al heel jong moeder geworden van Fleur. Het contact met de vader van Fleur verloopt zo stroef, dat Ankie het liefst met hem wil breken - maar dan heeft Fleur geen vader meer. Ankie gaat nog naar school en woont thuis bij haar ouders, zusjes en broertje. Ze voelt zich echter heen en weer geslingerd tussen kind-zijn en volwassen-zijn. Ankies moeder, Janieta, heeft daar ook moeite mee. Ze kan haar kinderen nauwelijks loslaten. Esther, een zus van Ankie, kan daar niet tegen. Ze zet zich af tegen Janieta en leeft haar eigen leventje, met alle gevolgen van dien.

Voorbij de einder Uitgever Gopher, € 16,50

 

Janieta en Rieks zijn 16 jaar getrouwd en hebben een druk gezin. Hun oudste dochter Ankie is op 15-jarige leeftijd moeder geworden en Janieta, Ankie en de grootouders van de vader zorgen volgens een schema voor baby Fleur. Ankie heeft het daar moeilijk mee, Fleur is immers haar dochter. Terwijl Janieta op haar werk zeer gewaardeerd wordt en ze de mogelijkheid krijgt om via cursussen hogerop te komen, raakt Rieks in een midlifecrisis. Hij wil weten of hij nog aantrekkelijk is voor andere vrouwen. Dit zorgt bijna een breuk in hun huwelijk.

Verder dan de horizon Uitgever Gopher, € 16,50

Janieta merkt dat ze behoefte heeft om naast haar gezin van vier kinderen ook iets anders te doen. Ze vindt een leuke baan. Op dat moment wordt haar man Rieks werkeloos, waar hij het knap moeilijk mee heeft. Tot overmaat van ramp blijkt Ankie, hun oudste dochter van 14, zwanger te zijn. Abortus is geen optie voor hen. Rieks vindt nieuw werk, dus vindt Janieta dat zij haar baan weer op moet zeggen, zodat Ankie de school af kan maken. Wie moet er anders voor de baby zorgen? Ankie vindt echter een andere oplossing.