extra nieuws

 

beginpagina

 

wat vertaal ik?

wat schrijf ik?

 

boekennieuws

extra nieuws:

 

column: bij mij thuis

 

iets over mezelf  

 

romans

groteletterboeken

andere boeken

voor jonge vrouwen

braille boeken

gesproken boeken

digitale boeken

Er liggen in totaal nog drie boeken van Hetty klaar om uitgegeven te worden. De eerste, met de titel ' Op zoek' zal 15 april 2013 verschijnen. In tegenstelling tot het vorige bericht dat hier stond, zullen er dus nog enkele nieuwsberichten verschijnen. Wilt u deze ontvangen, en ontvangt u tot nu toe nog geen nieuwsberichten, dan kunt u zich aanmelden via  

 

 

Het derde boek is er nu ook! Het derde boek van de allereerste serie die ik ooit schreef en die nu door uitgever Ellessy opnieuw wordt uitgegeven. De prijs is € 18.75 en voor meer informatie kun je hier klikken.

Dit najaar komt het vierde en laatste deel.

(19 februari 2013)

 

 

 

 

 

 

Uitgever Z&K is druk bezig van al mijn boeken die bij hen zijn uitgekomen e-books te laten maken. Op dit moment zijn er totaal al dertien titels verkrijgbaar. Kijk voor informatie op www.e-book.nl of op mijn eigen pagina digitale boeken. Let wel op, want er zijn nogal prijsverschillen tussen de ene onlinewinkel en de andere!

(17 december 2012)

 

 

Voor meer nieuws over mijn boeken, klik op boekennieuws!

 

 

Voorbij de einder is het tweede boek dat uitgever Ellessy van mij opnieuw uitgeeft. Het is het vervolg op Verder dan de horizon en net als dat boek een lichtherziene versie van de eerdere uitgave. Ken je die serie nog niet? Dan is dit je kans. Het derde en vierde boek komen volgnd jaar. De prijs is: € 18,75. Voor informatie over de inhoud: klik hier.

(8 september 2012)

 

 

 

 

 

Er is een nieuw e-book uitgekomen: Vogelvlucht. Kijk op: digitale boeken.

(22 mei 2012)

 

 

Het tijdschrift Vriendin besteedde aandacht aan de familieroman/streekroman/vrouwenroman. Klik hier - en zie hoe ook ik bij de vier meest gelezen auteurs behoor!!!! Vriendin nummer 12.

(21 maart 2012)

 

 

Uitgever Ellessy vond dat het tijd werd om mijn allereerste boek, Verder dan de horizon, nog eens uit te geven. Daar ben ik natuurlijk erg blij om. Het is het eerste deel van een serie van vier. De andere delen volgen, met telkens een halfjaar ertussen.

Omdat er sinds de eerste uitgave een spellingwijziging is geweest, is het boek licht herzien, zoals er op de achterkant staat, maar de inhoud is dezelfde gebleven. Het boek kost 18,75 euro.

Mocht je nog eens willen lezen waar het over gaat, klik dan hier.

(11-02-2012)

 

Deze maand ben ik in Helmond en omstreken uitgeroepen tot:

schrijver van de maand februari 2012.

Wat een eer en wat leuk. Voor meer informatie, klik op:

(03-02-2012)

 

Het gaat zo snel dat ik het zelf haast niet bij kan benen, maar er is alweer een digitaal boek van mij verkrijgbaar. Deze keer Verbroken vriendschap. Klik hier voor meer informatie: e-books.

16 december 2011

 

Nu komen mijn boeken zelfs op de televisie in Suriname!!

(1-12-2011)

 

Hetty gaat digitaal! Bijna niet te geloven, want als er iemand antiek is, dan ben ik het wel. Het is dan ook mijn uitgever die digitaal is gegaan. Anders was het nooit wat geworden :-) Vanaf nu is mijn boek De vlucht te downloaden en te lezen op een e-reader. Voor meer informatie klik op e-books.

5 november 2011

 

Wereldberoemd!!

Dat er in België mensen zijn die mijn boeken lezen, had ik eigenlijk wel verwacht. Al moet ik zeggen dat ik telkens weer erg verheugd ben als ik ontdek dat Vlaamse bibliotheken een boek van mij hebben ingeslagen.

Maar dat er ook in Suriname mensen wonen die mijn boeken lezen, dat was niet eens in me opgekomen. Toch is het zo. Al jaren zelfs, als ik de eigenaar van onderstaande winkel mag geloven. Ik ben er gewoon beduusd van. In Suriname! Plotseling blijk is dus al jaren "wereldberoemd" te zijn. Dat is pas een echt leuke ontdekking!

 

(5 augustus 2011)

 

 

Nu ook in braille mijn boek Nieuw geluk!

Tevens verkrijgbaar als gesproken boek, net als inmiddels al mijn andere boeken!

(21 juni 2011)

 

 

 

 

 

 

Iemand was zo attent me te wijzen op de krant De Stentor. Daarin staat dat de Bibliotheek aan Huis Dienst in Zwolle jubileert. Ze bestaan 12,5 jaar. Er was een mooie foto bij geplaatst. Mooi, omdat het enige boek dat goed zichtbaar is - een boek van mij is. Dus moet ik wel even opscheppen met mijn boek Op eigen benen in grote letters!

(9 mei 2011)

 

 

 

 

 

 

 

 

Open huis 20 november 2010 ter ere van mijn 25e roman:

Voor mij een perfecte middag. Mijn zus zorgde voor de koffie en thee, ik hoefde alleen maar met de gasten te praten. En die waren er. Ze kwamen van dichtbij én ver, bekenden en vooral ook onbekenden. Leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Veel bloemen kreeg ik ook.

Het cadeau van de uitgever viel ook in de smaak: een leuke korting op dit boek. Die korting is trouwens nog geldig t/m 18 december 2010!

Het was echt heel gezellig. Voor mij ook zeer complimenteus. Heerlijk dat mensen mijn boeken zo graag lezen! En hopen dat ik nog een poos door blijf schrijven! Nou, dat ben ik dus wel van plan. En niet alleen voor al die lezers, nee, ik vind het zelf ook veel te leuk om te doen. Dus nu op naar het vijftigste boek!

             

O ja, deze rozen kreeg ik ook: 24 rode, met aan elke roos de titel van een van de eerste 24 boeken - en 1 witte, met de titel van het nieuwste boek: De vlucht.

 

 

 

   
 

 

Uitnodiging

voor

25e roman

Op 20 november 2010 komt mijn vijfentwintigste roman uit.

(Althans, de 25e onder mijn eigen naam en met alléén mijn naam erop, dus niet in omnibus en niet onder pseudoniem.)

Dit wil ik graag vieren met de lezers van mijn boeken.

Van 14.00 - tot 18.00 uur houd ik die dag open huis.

Er is koffie, thee, een koekje én een leuke korting op dit 25e boek.

Woon je in de buurt? Kom dan even langs.

(Wil je een routebeschrijving? Mail me.)                      

 

Oma's geheime liefde vind ik een van mijn mooiste boeken. Het kwam een aantal jaren geleden uit, maar nu is het opnieuw uitgekomen - in een omnibus. Uitgeverij Westfriesland heeft het opgenomen in Jubileumomnibus 105 - samen met een roman van Greetje van den Berg en een van Leni Saris. Ook staan er twee heel korte verhalen in. Een dikke pil, voor weinig geld: € 13,95! Heerlijk om de winter mee door te komen! Voor informatie, klik op het boek:

 

(11 oktober 2010)

 

 

 

 

De vierde chicklit van Mia Land is er nu ook in grote letters! Ook daar is de serie nu compleet!

Kijk voor meer informatie over dit boek op:

speciaal voor jonge vrouwen.

28 juni 2010

 

 

 

Op deze pagina heb ik ooit verteld dat ik gevraagd ben om chicklits te schrijven voor uitgever Zomer & Keuning. Op deze pagina zal ik dan ook maar schrijven dat ik daar nu mee stop. Ik schreef ze onder het pseudoniem Mia Land. Ik gebruikte met opzet een pseudoniem om daarmee aan te geven dat het een ander genre is dan wat ik normaal schrijf. Hoewel mijn vierde chicklit een zeer goede recensie kreeg, is het toch niet echt het genre waarin ik me thuis voel. En dus stop ik ermee. Jammer voor de mensen die zitten te wachten op een nieuwe chicklit van Mia Land. Daarom meld ik dit ook. Maar voor mij een stuk rustiger. Nu kan ik me uitsluitend wijden aan het genre waarin ik me wel echt thuis voel: de hedendaagse vrouwenroman.

Wel is het zo dat de nieuwste boeken van Mia Land nog in grote letters en als gesproken boeken uit gaan komen. Dat zal ik natuurlijk wel vermelden, want dat is: extra nieuws!

(31 maart 2010)

 

 

De chicklits van Mia Land (ik dus) doen het goed. Ook van het derde deel van de serie is nu een versie in grote letters. Tot ziens! heet dit deel. Voor meer infomatie kijk op mijn pagina voor jonge vrouwen - of: boeken in grote letters

(19 december 2009)        

 

 

 

Mijn serie chicklits (onder het pseudoniem van Mia Land) is compleet, want het vierde boek over de groep jonge meiden die elkaar regelmatig ontmoeten en lief en leed en lol met elkaar delen is uit. MIS HET SLOT NIET. De titel zegt al voldoende over de inhoud: Ik wil!

(Verkrijgbaar vanaf 11 november 2009)

 

 

 

 

 

 

Als je ogen zo slecht zijn, dat je geen boek meer kunt lezen - dan is er altijd nog het gesproken boek!

Vroeger moest je die bestellen op www.aangepast-lezen.nl en dat kan nog! Maar tegenwoordig is het ook mogelijk een gesproken boek bij de eigen, plaatselijke

(openbare) bibliotheek te lenen. Wel zo gemakkelijk en handig.

Van mij zijn er weer nieuwe boeken als gesproken boeken (én ook in braille) beschikbaar. Voor een complete lijst, klik op: gesproken en braille.

(1 augustus 2009)                   

 

             Rondje! - de tweede chicklit van Mia Land - is er nu ook in

             grote  letters!

             Zie op mijn pagina voor jonge vrouwen!

                       27 juni 2009

 

 

             Altijd thuis en toch op stap

                       Lees het interview met mij en over mij in het regionale blad de Krant:

                       Klik op: http://www.dekrant-info.nl/nieuws.php?nieuws_id=4186&zoek=hetty%20luiten

                       (8 april 2009)

 

 

Hetty op de radio!

Woensdag 11 maart tussen 14.00 en 16.00 uur.

Een interview in boekhandel Aart Pontier in Vlaardingen in het kader van de boekenweek

Veel mensen zullen het echter niet horen, want het wordt uitgezonden en georganiseerd door Omdroep Vlaardingen. Toch is het voor mij een aardige afwisseling in mijn dagelijkse bestaan.

Het programma heet Uit de kunst en totaal worden er vijf schrijvers geïnterviewd.

Een leuke bijkomstigheid is dat die dag mijn nieuwste boek uitkomt: Je blijft altijd welkom!

06 maart 2009

 

 

Goed nieuws voor mensen met een leeshandicap. Taxi!, het eerste boek van Mia Land, kan nu ook uitgeleend worden als gesproken boek. Heb je moeite met lezen of ken je iemand die daar moeite mee heeft? Kijk dan op www.aangepast-lezen.nl.

Zoek op Mia Land in de online catalogus.

Mia Land is mijn pseudoniem voor boeken speciaal voor jonge vrouwen.

Meer informatie over Taxi! ? Klik er dan op.

 

Luisterboeken worden steeds populairder en wat voor mij erg leuk is, dat is dat er ook steeds meer luisterboeken van mij te koop zijn. Alweer twee nieuwe titels! Onafscheidelijk? en Oma's geheime liefde. Voor meer informatie kijk op mijn pagina over luisterboeken of op www.lecticus.nl waar je zelfs een stukje kunt horen!

22 augustus 2008

 

 

De tweede chicklit van MIA LAND is uit!! De titel is: Rondje!

Mia Land is het pseudoniem waaronder ik boeken schrijf die over jonge vrouwen gaan

en voor jonge vrouwen bedoeld zijn. Al zijn ze natuurlijk niet echt leeftijd gebonden.

Kijk voor informatie op mijn pagina voor jonge vrouwen!

16 augustus 2008

 

 

 

 

Sinds 20 juni 2008 zijn er weer twee romans van mij als luisterboeken te koop: Last van het verleden en Open voor de toekomst.

Geen zin om zelf te lezen? Wel zin in een boek? Ga naar www.lecticus.nl voor meer informatie.

Nu zijn er al negen luisterboeken van mij in de handel!

En ... er komen er meer!

 

 

Schrijfwedstrijd!!!

De uitgever van mijn luisterboeken organiseert een schrijfwedstrijd met als prijs: uw boek als luisterboek.

Zie voor meer informatie op mijn pagina luisterboeken. De wedstrijd duurt tot 16 mei 2008.

(8 april 2008)

 

 

Gevonden op internet: Hetty Luiten als cadeau!!

   

Oudste lezers geëerd

Woerdense Courant

Harmelen – Het thema van de jaarlijkse boekenweek, ‘Van oude menschen; De derde leeftijd en de letteren’, was voor de Regiobibliotheek Het Groene Hart aanleiding om de oudste lezers in het zonnetje te zetten. In Harmelen heeft verzorgingshuis Gaza een kleine dependance van de bibliotheek speciaal voor de bewoners van Gaza en de aanleunwoningen en ouderen uit de buurt. In Gaza wonen dan ook de drie oudste leden van de Harmelense bibliotheek; mevrouw La Maire (95), de heer Van der Neut (93) en de heer Kleijer (89). La Maire leest twee boeken per week: “Ik heb altijd graag gelezen; boeken en tijdschriften. Nu kan ik alleen nog boeken met grote letters lezen. De vrijwilligsters weten precies welke boeken ik mooi vind.” De meest populaire boeken in Gaza zijn de streekromans. Dat is ook het genre dat Van der Neut het liefst leest. Van der Neut, die in de boerderij woonde waar nu restaurant De Kloosterhoeve is gevestigd, had vroeger weinig tijd om te lezen. “Ik las wel de vakbladen, landbouwbladen en De Boerderij, maar boeken ben ik pas gaan lezen toen ik twee jaar geleden in Gaza kwam wonen.” Kleijer heeft altijd veel gelezen; hij houdt van spannende boeken en de vrijwilligsters nemen die boeken speciaal voor hem mee uit de grote bibliotheek. Van de bibliotheek in Huize Gaza wordt op dit moment door twaalf lezers gebruik gemaakt. Bibliotheekvrijwilligsters Wilma de Niet en Ellen Sloof: “We proberen het lezen wel te stimuleren en als bewoners niet zelf kunnen komen, dan halen we ze op of brengen de boeken naar hun kamer. De uitleen in Gaza heeft ook een sociale functie want er wordt vaak een gezellig praatje gemaakt.” De collectie, vooral bestaand uit grote letter-boeken, wordt maandelijks gewisseld. En dat is zeker voor mevrouw Van Breukelen van belang want zij leest maar liefst vijf boeken per week! De lezers werden gisteren getrakteerd op koffie en wat lekkers en de drie oudste lezers kregen bloemen. De alleroudste, mevrouw La Maire, kreeg ook een boek: ‘Nooit meer als vroeger’ van schrijfster Hetty Luiten. De bibliotheek in huize Gaza is elke woensdagochtend geopend van 09.30 tot 10.30 uur en is ook bestemd voor oudere lezers uit de buurt, voor wie de afstand naar de bibliotheek aan de Raadhuislaan te groot is.

(19 maart 2008)

 

 

 

Alweer mooi nieuws voor blinde mensen. Ik weet dat die dit niet kunnen lezen, maar zegt het voort als je iemand kent die blind of slechtziend is. De blindenbibliotheek heeft namelijk weer een paar boeken van mij klaar.

In braille zijn nu ook verkrijgbaar: "Last van het verleden" en "Open voor de toekomst", een tweedelige serie.

Deze beide boeken zijn ook als gesproken boeken verkrijgbaar. Net als "Onafscheidelijk?"

17 december 2007

 

 

 

Van 31 oktober t/m 11 november 2007 is het de week van het LUISTERBOEK.

Weliswaar een erg lange week en wat zou ons leven er anders uitzien, wanneer elke week zo lang duurde, maar goed, daar gaat het hier in dit bericht niet om.

Waar het wel om gaat, is dat ik met enige trots, maar vooral vreugde wil melden dat zeven van mijn boeken vanaf 31 oktober als luisterboek te verkrijgen zijn.

Mijn eerste vier boeken (de serie over Janieta, Ankie en Fleur) en de trilogie Gevangen in een web met de delen Verstrikt, Verward en Bevrijd. Later komen er nog meer, want al mijn boeken zullen luisterboeken worden.

Voor meer informatie over de inhoud van deze boeken klik op www.hettyluiten.nl\romans.htm.

Daar is ook van elk boek het eerste hoofdstuk te lezen.

 

 

Luisterboeken zijn een echte rage aan het worden. Steeds meer mensen luisteren liever naar een boek dan dat ze het lezen. Handig als je in de file staat, een eind moet/wilt wandelen of lekker lang wilt badderen. Geen muziek in je oor, maar een goed boek.

Mijn boeken bestonden al als gesproken boek. Ingesproken voor blinden en slechtzienden. Nu heten ze luisterboek en zijn ze door iedereen die geen zin heeft in lezen of er moeite mee heeft verkrijgbaar bij: www.lecticus.nl.  Een "luisterspeler" is daar ook verkrijgbaar.

 

 

 

Sinds kort heb ik een bestseller!

Mijn nieuwste boek 'Nooit meer als vroeger', dat in mei dit jaar uitkwam, staat wat verkoopcijfers betreft vér boven de andere boeken.

 

Recensie van de NBD:

Vlot verteld verhaal over een generatie van drie sterke vrouwen, waarin de menselijke verhoudingen goed zijn weergegeven. Hedendaagse familieroman, die veel vrouwelijke lezers van alle leeftijden zal aanspreken.

Het boek is sinds vandaag ook in grote letters verkrijgbaar!

 

(14 september 2007)

 

 

Mia Land werd geïnterviewd door www.chicklit.nl.

Mia Land? Wie is dat ook weer?

Nieuwsgierig? Klik dan op: http://www.chicklit.nl/artikel_op_id.php?id=183

(3 juli 2007)

Wow. Alweer post van Dedicon met... deze keer zelfs twee cd's Voor de vaste lezer van deze extranieuwspagina misschien inmiddels afgezaagd, maar voor mij telkens weer een grote en blije verrassing. Nu zijn de delen 2 en 3 van mijn trilogie 'Gevangen in een web' - dus de delen 'Verward' en 'Bevrijd' - ook verkrijgbaar als gesproken boek voor blinde mensen. Wat een compliment voor mij! Heerlijk. (5 juni 2007)

 

 

Ben je geïnteresseerd in een interview met mij? (21 mei 2007)

Kijk dan op: www.moeders.org - ga naar 'binnen' - kijk onder de kop 'Is er leven na het tbm-schap? Nou en of.'

 

Jippie. Nog een presentexexemplaar over de post vandaag (21 april 2007). Het eerste deel van mijn trilogie 'Gevangen in een Web' (Verstrikt dus) is nu ook helemaal ingesproken op cd voor blinde mensen. Wat een klus en wat geweldig dat er vrijwilligers zijn die dat willen doen.

 

 

Speciaal voor jonge vrouwen!

 

Op verzoek van uitgever Zomer en Keuning schreef ik een luchtig boek speciaal voor en over jonge vrouwen.

Omdat ik meestal serieuzer schrijf over (en voor) iets oudere vrouwen, heb ik dit boek onder een pseudoniem

geschreven, zodat mijn vaste lezers weten dat het hier om een ander genre gaat.

Deze uitgever geeft sinds 2006 een serie vrolijke, humorvolle boeken uit in het genre 'chicklit', allemaal

geschreven door Nederlandse schrijvers, want het zijn niet alleen de Amerikanen die dit genre schrijven kunnen!

Mijn eerste boek in deze reeks komt in mei 2007 uit en een vervolg is al in de maak!

Kijk voor informatie op mijn pagina voor jonge vrouwen.

 

 

 

 

Op 17 maart 2007 kreeg ik een cd met daarop mijn boek 'Het oneindige dichterbij'. Het is een cd van de blindenbibliotheek en dat betekent dat dit boek nu ook beschikbaar is voor mensen die geen braille kunnen lezen, maar wel blind zijn - een gesproken boek dus. Geweldig, toch, dat er voor iedereen de mogelijkheid bestaat om te lezen en geweldig ook, dat ze daarvoor mijn boeken gebruiken! Voor meer informatie - kijk ook op mijn braillepagina.

 

 

Beduusd

Op 10 maart 2007 kreeg ik van mijn uitgever een geweldig cadeau: een waardebon voor een luchtballonvaart. Totaal overbodig, want ik zweefde al naar de zevende hemel.

'Oma's geheime liefde' was het dertiende boek dat uitkwam bij Gopher Utrecht. De uitgeefster, Jitske Kingma, vond dat reden voor een feestje en passend bij de titel werd het een geheim feestje. Ik wist alleen maar hoe laat ik waar moest zijn, verder niets.

Ik ben er nog beduusd van...

Om kwart voor twee kwam ik boekhandel Bronsema-Bosman in Leek binnen. Er waren wat klanten, maar niemand die ik kende. Wel een feestelijk versierde tafel met al mijn boeken. Ik werd hartelijk welkom geheten door verkoopsters en Gerard Bosman, de eigenaar. Even later kwam ook de uitgeefster, maar dat was het dan. Ze hadden veel afmeldingen gekregen, ik kreeg koffie.

En toen, uit het niets, kwam de een na de andere bekende, familie, vrienden – van heinde en ver, Dalfsen, Vinkeveen, Enschede, Dordrecht, Arnhem, Leusden, Deventer, De Wilp. De tranen schoten me in de ogen. Zelfs mijn (inmiddels best wel oude) moeder had er de reis voor ondernomen! Allemaal voor MIJ! Ik was en ben perplex.

Een lovende toespraak van Jitske en de overhandiging van het eerste exemplaar van 'Oma'. Twee fotografen van regionale kranten die dit moment vastlegden. Als extraatje prachtige boekenleggers en visitekaartjes. Dank, dank, Gopher, want ik vind ze prachtig!

Ik wist gewoon niet wat me overkwam. Al die stralende, blije gezichten, Al die bloemen en cadeaus. Alleen maar omdat ik boeken schrijf. Beduusd door het meeleven, beduusd door de aandacht, beduusd door zo veel liefs. Ik zweefde hoger en hoger en toen...

...zei Jitske dat bij een geheim feestje de vervulling van een geheime wens hoorde. Ik had maar één grote wens (naast natuurlijk goede gezondheid, gelukkige kinderen en familie en nog meer boeken). Even flitste die wens door me heen (een luchtballonvaart), maar nee, dat kón ze niet weten en bovendien, zoiets gaf je niet, want zoiets was vreselijk duur.

En toen kreeg ik juist dát! Een waardebon voor een ballonvaart! Eigenlijk volkomen overbodig dus, want ik heb de hele middag al gezweefd, maar als ik ooit weer met beide voeten op de grond sta, ga ik die bon natuurlijk inwisselen, want ja, dat is mijn allergrootste en enige wens.

Nadat we van de boekhandel allemaal iets te drinken hadden gekregen, werd ik uitgebreid geïnterviewd, zodat iedereen de kans kreeg een kijkje in mijn schrijversbrein te nemen. Van Gerard Bosman kreeg ik een boek als herinnering aan deze feestelijke gebeurtenis, die zo'n grote, ontroerende indruk op me gemaakt heeft, dat ik nu nog beduusd ben en een paar meter boven de grond zweef. En vergeten kan ik het voorlopig ook nog niet. Mijn huis is een bloemenzee, het dressoir staat vol cadeaus! Ik weet maar een onorigineel woord te zeggen, maar het komt uit de grond van mijn hart: Bedankt! Iedereen die gekomen is, iedereen die hieraan meegewerkt heeft, iedereen die dit georganiseerd heeft: Bedankt!                                                        (foto uit 'De krant')

 

 

Op 1 maart 2007 kreeg ik een verrassing over de post. Drie nieuwe brailleboeken.

Dus: mijn trilogie 'Gevangen in een web' met de delen Verstrikt, Verward en

Bevrijd bestaat nu ook in braille. Ik voel me zeer vereerd!