groteletterboeken
 

beginpagina

 

wat vertaal ik?

wat schrijf ik?

 

boekennieuws

extra nieuws:

 

column: bij mij thuis

 

iets over mezelf  

 

romans

groteletterboeken

andere boeken

voor jonge vrouwen

braille boeken

gesproken boeken

Sinds 19 december 2012 mijn nieuwste groteletterboek:

Raak!

Julia en Pascal zijn bijna 12 1/2 jaar getrouwd en leven het leven waar Julia altijd van droomde. Als klein stadsmeisje droomde ze er al van met de kermis mee te mogen trekken en toen ze verliefd werd op Pascal, de jongen van de zweefmolen, werd haar droom waarheid. Ze krijgen twee dochtertjes en vormen een hecht gezin dat met de zweefmolen, een schiettent en een mooie salonwagen van kermis naar kermis trekt. Julia geniet nog elke dag van dit bestaan. Het reizen zit haar echt in het bloed. Ze is er echter wel haar ouders door verloren, want vooral haar moeder keek erg neer op kermismensen en stond het haar niet toe met Pascal mee te gaan. Daar is Julia soms wel verdrietig over. Gelukkig heeft ze haar schoonouders, twee lieve mensen die veel op de kinderen passen als Julia en Pascal op de kermis staan. En tot haar grote vreugde heeft ze wel weer contact met haar enige zus.

Pascal weet hoeveel verdriet het Julia doet dat ze haar ouders nooit meer ziet of spreekt en is van plan daar iets aan te doen. Maar of hem dat uiteindelijk lukt?

Tot nu toe zijn al mijn boeken ook in GROTE LETTERS uitgekomen bij uitgeverij Grote Letter Bibliotheek.

Handig voor als je niet zo goed meer kunt zien.

Kijk voor informatie over prijzen en bestellingen op: www.groteletter.nl

 

 

Het verboden pad:

 

 

 

 

De nalatenschap:

 

 

 

 

 

De verhuizing:

 

 

 

 

 

De vlucht:

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw geluk:

 

Hieronder staan alle boeken die eerder uitkwamen:

Thera (34) heeft alles prima voor elkaar. Er ontbreekt maar één ding en als ze blijkt zwanger te zijn, is ze dan ook helemaal gelukkig. Maar de zwangerschapshormonen spelen zo hoog op, dat ze zich niet kan inhouden en terugvalt in een oude gewoonte. Ze weet dat het niet kan, niet mag, toch kan ze zich niet inhouden. Thera is kleptomane en kan ze het niet laten babyspulletjes in winkels te stelen.  Ze geniet van de spanning en de kick die het haar geeft, maar raakt tegelijk verstrikt in alle leugens die ze wel moet verzinnen om te voorkomen dat iemand erachter komt. Gelukkig zoekt ze uiteindelijk hulp!

Twee vrouwen die elkaar niet kennen, Stela van 31 en Elise, 29, verliezen hun man door omstandigheden die niet alledaags zijn. Ze hebben het moeilijk met de nieuwe situatie, maar weten dat ze verder moeten. Als het niet voor henzelf is, dan toch zeker voor hun kinderen. Stela, een Roemeense en tamelijk onderdanige huisvrouw, merkt dat de dood van haar man een soort van bevrijding voor haar is. Elise, een zeer zelfstandige vrouw met een goede baan, verandert in een wrak. Maar op de dag dat ze elkaar ontmoeten, ontdekken ze dat ze heel wat meer gemeen hebben dat het verdriet om hun man.

Wietske (36), een echte Groningse, is getrouwd met Govert, een echte westerling. Na vijf jaar in Winschoten gewoond te hebben, wil Govert terug naar Haarlem. Wietske wil niet, maar ze begrijpt hem wel. Als hij een baan vindt, verhuizen ze. Wietske heeft het er moeilijk mee: zelf heeft ze daar nog geen baan, de mensen zijn er anders en voor haar jongste kind is voorlopig geen plaats op een speelzaal. Als ze solliciteert, wordt ze overvallen door een vreemd gevoel: het is alsof ze de baas al jaren kent. Govert vindt dit verdacht  en stelt Wietske voor de keus: je huwelijk of je baan.  

Vivian (34) en Jan-Paul (37) zijn acht jaar getrouwd en hebben twee dochtertjes. Ze lijken ze een perfect gezin, maar niets is minder waar. Want Jan-Paul is een ware tiran in huis. Nee, geslagen heeft hij nooit, maar zijn stem en ogen kregen alles voor elkaar. Achteraf begrijpt Vivian niet dat ze het zover heeft laten komen. Ze had meteen de eerste keer moeten protesteren toen hij haar zijn wil opdrong. Nu is het schering en inslag dat hij schreeuwend de regels bepaalt in huis. Als ze ontdekt dat hij vreemdgaat, begint eindelijk het besef te komen dat ze zo niet verder wil.

'Herkenbaar' is het woord dat bijna iedereen voor mijn boeken gebruikt.

Men herkent zichzelf of iemand uit de naaste omgeving en ... voelt zich erin thuis! Lees ook een boek van mij!!

Luka (11) wordt op school gepest omdat hij geen merkkleren heeft. Als hij een folderwijkje kan krijgen, is hij dolgelukkig. Hij gaat meteen sparen voor een nieuwe broek. Of nieuwe schoenen? Dat zijn moeder weinig geld heeft, begrijpt hij. Een gezin met vier kinderen is duur. En ze hebben geen vader meer die voor hen kan zorgen, want die is overleden. Als Marte, zijn moeder, Huib ontmoet, verandert er veel, maar Luka voelt pijn als hij Huib ziet. Hij doet hem zo aan zijn vader denken, dat hij er soms van moet huilen.

Is dit nieuwe geluk dan toch niet voor hen weggelegd?

Z

 

Zij kon niet zwijgen:

 

 

 

 

Verscheurd door verlangen:

 

 

 

 

Laat me los!:

 

 

 

 

Niet klein te krijgen:

 

 

 

 

Op eigen benen:

 

 

 

 

 

 

 

Uit evenwicht:

 

Als Marijke (56) ziet dat haar dochter Karin (34) erg onaardig doet tegen haar kinderen Jolien (3) en Sterre (2) en ze zelfs het vermoeden heeft dat ze hen pijn doet, begint ze zich zorgen te maken. Haar man vindt dat ze zich hier niet mee moet bemoeien, maar als Marijke een blauwe plek ontdekt op het dijbeen van Sterre en Sterre zegt dat mamma haar geknepen heeft, kan ze zich niet langer inhouden en gaat ze op een avond, wanneer ze weet dat haar schoonzoon niet thuis is, naar haar dochter toe. Dit valt niet in goede aarde en Karin wil haar moeder niet meer zien of spreken.

Als Lilian met pensioen gaat, besluit ze haar levensverhaal op te gaan schrijven. Hoe ze verliefd werd op de Portugese Vítor, hoe ze met hem trouwde en in Portugal ging wonen, hoe ze een prachtige tweeling met hem kreeg. Steeds meer herinneringen komen boven. Het was niet altijd gemakkelijk, toch was ze erg gelukkig, want ze hield van haar man en haar twee jongens. Ze kon genieten van hun eigen strand aan de oceaan, waar de kinderen zo heerlijk konden spelen. Maar niet alles was mooi. Er was ook die dag, waarop Vítor haar leven verwoestte, zodat ze verscheurd werd door verlangen.

Annika (33) is hoofd van de caissičres in de supermarkt in haar dorp. Ze woont nog thuis en leidt een teruggetrokken leven. Dit heeft ze echter pas door als ze Marinus (35) ontmoet. Door hem gaat ze haar leven met andere ogen bekijken. Ze schaamt zich zelfs voor haar leven en begrijpt niet hoe dit zo gekomen is. Ze wordt geplaagd door herinneringen uit het verleden en begint uiteindelijk in te zien dat haar moeder wat de oorzaak van alles is. Als Marinus Annika ten huwelijk vraagt, wil ze niets liever dan "ja" zeggen, maar denkt wanhopig dat haar moeder er wel een stokje voor zal steken.

Kyra (34) is kantoormanager op een bank. Ze heeft een relatie met Thom en samen zoeken ze een huis om in te gaan samenwonen. Alles lijkt perfect in orde, tot een inbreker Kyra's leven volkomen overhoop gooit. Het kost haar zo veel moeite om daarna zonder angst te leven, dat Thom het opgeeft en de relatie verbreekt. Ze slaapt nog nauwelijks, krijgt concentratieproblemen en moet uiteindelijk, tot haar schande vindt ze, hulp inroepen van een psychotherapeut.

Ook komt met twee totaal verschillende vrouwen in aanraking, met beiden ontstaat een hechte vriendschap.

Alicia (30) kan er maar niet overheen komen dat haar moeder overleden is. Ze klampt zich daardoor vast aan haar vader, Loet (60). Die is echter niet van plan de rest van zijn leven achter de geraniums door te brengen. Als hij onverwachts de kans krijgt zijn jeugddroom te verwezenlijken, grijpt hij die met beide handen aan.

Hoewel Alicia een oudere zus heeft én een man en drie kinderen, heeft ze het gevoel hopeloos verloren en in de steek gelaten te zijn. Raakt ze nu naast haar moeder ook nog haar vader kwijt?

Voor informatie, vragen of opmerkingen ben ik natuurlijk altijd bereikbaar.

Stuur gewoon een  !!!

Aan de ene kant is er Cynthia, de koele, zakelijke accountmanager die karpetten verkoopt en aan de andere kant is er Maria, de romantische vrouw die in haar vrije tijd op huizenjacht gaat, alleen maar om te fantaseren over hoe het zou zijn om in zo’n huis te wonen.En er is Jakob, die zowel arrogant als charmant is en besluit zijn leven verder te gaan met Cynthia, terwijl Lesley, de psycholoog droomt van een leven met Maria.

Een boeiende roman over gewone mensen zoals u, jij en ik - humoristisch, romantisch en realistisch.

 

 

Verdwenen op IJsland:

 

 

 

Over schoolliefdes en zo ...:

 

 

 

 

Als dag en nacht:

 

 

 

 

De bekentenis:

 

 

 

 Nieuwsbericht:

 

 

Je blijft altijd welkom:

 

 

 

 

Nooit meer als vroeger:

 

 

 

 

Oma's geheime liefde:

 

 

 

 

Last van het verleden (1)

en

Open voor de toekomst (2)

zijn apart te lezen, maar horen wel bij elkaar

Ilse (30) droomt al jaren van een bezoek aan IJsland. Nu mag ze mee met een rondreis per bus als assistent-reisleidster. Ze verheugt zich er enorm op om dat prachtige vulkanische land met geisers eindelijk met eigen ogen te zien. En ze is ook diep onder de indruk van alle plaatsen en streken die ze bekijken. Net als de 25 totaal verschillende mensen in de groep. Het zou dus een droomvakantie moeten zijn, helemaal als Ilse ook nog haar droomman lijkt te ontmoeten. De een na de ander raakt echter geld of sieraden kwijt. Er is duidelijk een dief aan boord, maar wie?

Nelly (45) en Koos (48) zijn 22 jaar getrouwd, maar Nelly vindt haar leven saai. Ze gaat een computercursus volgen en solliciteert. Als ze ziet dat hun dochter Kimberley (15) verliefd is, voelt ze een steek van jaloezie. Verliefdheid is het mooiste gevoel dat er bestaat. Wanneer voelde zij dat voor het laatst? Nelly's moeder Cornelia (73) voelt zich eenzaam sinds vader overleden is. Nelly gaat op schoolBANK.nl op zoek naar oude bekenden van vroeger en vindt een klasgenote van haar moeder en een juf van Koos, maar ook haar eigen eerste liefde. Kan haar huwelijk daar tegen?

Susanne en Joyce (29) zijn een twee-eiige tweeling, ze verschillen van elkaar als dag en nacht. Het is soms niet te geloven dat ze zussen zijn. Susanne is een rustig, haast moederlijk type en heeft maar een wens: ze wil voor haar dertigste gesetteld zijn. Joyce daarentegen wil voor haar dertigste zo veel mogelijk uitspattingen hebben meegemaakt. Ze leven ieder hun eigen leven, maar dat ze een tweeling zijn, is toch in alles te merken. Ze kunnen niet zonder elkaar en ze hebben een groot telepathisch vermogen wanneer het de ander betreft en dat  zorgt soms voor lastige verwikkelingen.

Vlak voordat de moeder van Ineke (35) overlijdt, geeft ze haar dochter een brief met het verzoek die pas te openen als hun vader ook overleden is. Daar heeft Ineke grote problemen mee en de brief begint haar leven te beheersen. Stiekem leest ze hem toch. De grond onder haar voeten verdwijnt en ze wenste dat ze hem nooit gelezen had. Nu beheerst de brief haar leven nog meer! Haar man Willem denkt dat ze er moeite mee heeft dat haar moeder er niet meer is. Ze schaamt zich ervoor dat hij dat denkt, maar kan hem de waarheid niet vertellen. Die is te erg, en ... ze mocht het immers niet weten?!

Om op de hoogte te blijven van mijn nieuwe boeken, is er mijn Nieuwsbericht dat ik geregeld verstuur. Interesse? Klik op: Nieuwsbericht.
Walter (48) en Liesbeth (48) hebben drie kinderen. Elsina (23) woont in de stad. Marcel (15) woont thuis. Mandy (22) krijgt een tijdelijke baan op een camping en proeft de vrijheid van het zelfstandige leven. Als ze dan ook nog Vincent (31) ontmoet, op wie ze op slag verliefd is, weet ze zeker dat ze niet meer thuis gaat wonen. Ze trekt bij Vincent in. Liesbeth heeft het er moeilijk mee dat nu ook Mandy definitief het ouderlijk huis heeft verlaten, maar kleintjes worden nu eenmaal groot. Walter echter vertrouwt Vincent niet en probeert erachter te komen wat hij verbergt.

Gonda Randel (40) is een alleenstaande moeder en eigenares van een winkel in hobbyartikelen. Na een ernstige ziekte, waaraan ze bijna overleden was, kost het haar grote moeite haar leven zowel geestelijk als lichamelijk weer op te pakken. Ze krijgt die kans ook niet echt, omdat haar ouders alles voor haar willen regelen. Het is natuurlijk mooi dat zij de winkel voor haar openhouden – het is immers haar enige bron van inkomsten – maar dat ze ook haar privéleven en dat van Gonda's dochter Julline (18) willen inrichten, dat gaat Gonda te ver. Op een dag barst de bom dan ook.

Monique (33) is getrouwd en freelance journaliste en schrijfster. Na het overlijden van haar oma vindt ze oma's dagboeken, waarin ze tot haar verbazing leest dat oma tot drie dagen voor haar dood nog bezielend aan haar lief schreef. Maar oma Fenna is al 38 jaar weduwe en alleen. Wie is die man van wie oma hield? Monique gaat op zoek naar hem, maar besluit ondertussen ook een boek over oma's geheime liefde te schrijven. Het wordt een gepassioneerd boek, waar al snel een uitgever voor te vinden is, maar kan ze oma's geheim wel prijsgeven zolang haar lief nog leeft?

Akke (58) is al ruim dertig jaar weduwe. Nu ontmoet ze Freerk en ze mag hem meteen heel graag. Haar dochter Louise (36) heeft het er moeilijk mee om haar moeder verliefd te zien. Ze vindt haar moeder daar te oud voor, maar het is tante Geesje die roet in het eten gooit door een geheim te vertellen dat ze zestig jaar verzwegen heeft. Het geheim is zo schokkend dat Akke de relatie met Freerk verbreekt

Freerk wil de relatie echter niet beëindigen. Hij was zo gelukkig met Akke, maar het verklapte geheim laat diepe sporen na bij zowel de ouders van Akke als die van Freerk.

Louise (35) is in verwachting. De zwangerschap verloopt goed, maar dan krijgt ze behoorlijk last van een postnatale depressie. De zelfstandige, onafhankelijke, zakelijke vrouw stort volkomen in. Haar man Eise (38) denkt dat het komt omdat ze de dood van haar vader, toen ze vijf was, nog steeds niet verwerkt heeft. Het is namelijk een onderwerp waar nooit over gepraat mocht worden van haar moeder. Ook over haar overleden broertje mag met geen woord gerept worden. De band tussen Louise en haar moeder Akke is dan ook nauwelijks goed te noemen.
 

 

 

Verstrikt (1)

Verward (2)

Bevrijd (3)

vormen samen een trilogie

 

 

In deze grotelettereditie zijn ze alleen gezamenlijk te bestellen of te leen in de bibilthiotheek.

Deel 3: Bevrijd - Trijny, de vriendin van Vera, kan het leven niet meer aan. Ze lijdt al jaren aan MS, maar nu neemt het voor haar gevoel te grote vormen aan. Vera doet haar best haar te helpen, maar weet niet hoe ze dat moet doen. Margje en Roos gaan hun eigen weg, zelfs Roos verlaat het ouderlijk huis. Toch hebben ze moeite een relatie aan te gaan en Vera vraagt zich bezorgd af, wanneer haar kinderen eindelijk over hun minderwaardigheids-gevoel heen kunnen stappen. Ondertussen probeert Vera haar eigen leven in goede banen te leiden, maar soms staat alles weer op zijn kop, bijvoorbeeld als Jan vertelt dat hij opnieuw vader is geworden.

Deel 2: Verward - Margje (21) heeft moeite de band met haar ouders te onderhouden. Ze heeft het gevoel altijd minder belangrijk te zijn geweest dan haar zus Roos (19) en dat steekt. Als ze denkt dat ze ernstig ziek is en misschien niet blijft leven, lukt het haar toch de hulp van haar moeder Vera in te roepen. Margjes situatie kan echter niet voorkomen dat het huwelijk van Vera en Jan strandt. Jan voelt zich ongelukkig samen met Vera, terwijl Vera zich doodongelukkig voelt zonder Jan. Ze komt terecht in een bodemloze put, maar voor haar kinderen krabbelt ze er weer uit met slechts een hoop: dat Jan ooit weer terugkomt!

Deel 1: Verstrikt - Jan en Vera hebben twee dochters, Margje en Roos, die beiden naar het vervolgonderwijs gaan. Vera maakt zich grote zorgen om Roos. Op de lagere school was Roos een buitenbeetje en werd ze vaak gepest. Hoe gaat dat op de hogere school? Roos gaat steeds bleker zien en wordt steeds magerder, toch zegt ze dat ze zich prima voelt. Vera heeft haar twijfels, maar niemand neemt haar serieus. Tot de dag waarop Roos het leven niet meer aankan en blijkt dat ze aan anorexia lijdt. 'Hoe heeft het zo ver kunnen komen?' is de brandende vraag waar Vera mee blijft zitten.

 

 

Vergeet het maar:

 

 

 

On-afscheidelijk?:

 

 

 

 

 

Is

 dit mijn kind?:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opmerkingen?

Vragen?

Mail

me:

!

Drie totaal verschillende, vrijgezelle vriendinnen verheugen zich op een weekend uit. Ze doen mee aan een klaverjastoernooi voor alleenstaanden in een afgelegen hotel. Wat echter een leuk weekend had moeten worden, loopt uit op een drama. Alle aanwezigen worden namelijk slachtoffer van diefstal. Geld en sieraden verdwijnen uit koffers en kluisjes. De politie wordt erbij geroepen, echter zonder positief reslutaat. Terwijl de ene vriendin verwoede pogingen doet een man te versieren, probeert de ander zelf uit te zoeken wie de dader is. Romantiek en spanning wisselen elkaar af in dit boek.
Het gezin van dierenarts Leo Schippers en zijn vrouw Evi lijkt een gelukkig en volmaakt gezin. Toch voelt dat voor Evi niet zo. Natuurlijk is ze vreselijk blij met hun twee jongens, Michiel van 14 en Jorden van 11, zelfs als ze in de puberteit komen. Diep van binnen echter voelt ze een onverklaarbaar gemis en verlangt ze ook nog steeds naar de liefde van haar moeder. Een bezoek aan een oude tante zet haar leven op zijn kop en terwijl ze hiermee worstelt, neemt een vrouw uit het verleden van Leo contact met hem op en gooit hun gezinsleven volledig overhoop.
Tot groot verdriet van Frank kan zijn dochter Marieke de dood van haar moeder niet verwerken. Ze wordt depressief en is vaak weg van huis. Dan bevalt ze van een meisje, maar ze weigert Tessie als haar dochter te erkennen. Mariekes broer en zijn vriendin Carla besluiten de baby in huis te nemen. Frank is blij met deze oplossing. Zo blijft zijn kleinkind toch zijn kleinkind. Carla is echter bang dat ze Tessie ooit weer af moet staan aan haar biologische moeder en gaat daardoor te krampachtig met de situatie om. Als Tessie later ontdekt dat ze geadopteerd is, heeft ze het daar moeilijk mee.
Hieronder staan de boeken die ik als eerste schreef. Het zijn vier zelfstandig te lezen boeken, maar ze vormen wel een serie. Mijn allereerste boek is Verder dan de horizon, gevolgd door Voorbij de einder, In de verre verte en Het oneindige dichterbij. Het boek In de verre verte is bij de uitgever uitverkocht, maar nog wel bij mij te bestellen.

Ankie (22) is een alleenstaande moeder en woont samen met haar zevenjarige dochtertje Fleur boven het kinderdagverblijf waar ze hoofdleidster is. Ze geniet ervan dat ze niet meer thuis woont en ze geniet van haar werk. Toch voelt ze zich soms alleen, maar een relatie ziet ze niet echt zitten. De manier waarop ze destijds zwanger geraakt is, heeft haar te zeer beschadigd. Fleur wil echter heel graag een nieuwe vader en ziet in bijna elke man een geschikte kandidaat. Daarnaast gebeuren er in Ankies directe omgeving zeer ingrijpende zaken.

Ankie is al heel jong moeder geworden van Fleur. Het contact met de vader van Fleur verloopt zo stroef, dat Ankie het liefst met hem wil breken - maar dan heeft Fleur geen vader meer. Ankie gaat nog naar school en woont thuis bij haar ouders, zusjes en broertje. Ze voelt zich echter heen en weer geslingerd tussen kind-zijn en volwassen-zijn. Ankies moeder, Janieta, heeft daar ook moeite mee. Ze kan haar kinderen nauwelijks loslaten. Esther, een zus van Ankie, kan daar niet tegen. Ze zet zich af tegen Janieta en leeft haar eigen leventje, met alle gevolgen van dien.

Janieta en Rieks zijn 16 jaar getrouwd en hebben een druk gezin. Hun oudste dochter Ankie is op 15-jarige leeftijd moeder geworden en Janieta, Ankie en de grootouders van de vader zorgen volgens een schema voor baby Fleur. Ankie heeft het daar moeilijk mee, Fleur is immers haar dochter. Terwijl Janieta op haar werk zeer gewaardeerd wordt en ze de mogelijkheid krijgt om via cursussen hogerop te komen, raakt Rieks in een midlifecrisis. Hij wil weten of hij nog aantrekkelijk is voor andere vrouwen. Dit zorgt bijna een breuk in hun huwelijk.

Janieta merkt dat ze behoefte heeft om naast haar gezin van vier kinderen ook iets anders te doen. Ze vindt een leuke baan. Op dat moment wordt haar man Rieks werkloos, waar hij het knap moeilijk mee heeft. Tot overmaat van ramp blijkt Ankie, hun oudste dochter van 14, zwanger te zijn. Abortus is geen optie voor hen. Rieks vindt nieuw werk, dus vindt Janieta dat zij haar baan weer op moet zeggen, zodat Ankie de school af kan maken. Wie moet er anders voor de baby zorgen? Ankie vindt echter een andere oplossing.