Laat me los!  


Stukje lezen?

 

 

 

 

naar Romans

Annika (33) is hoofd van de caissières in de supermarkt in haar dorp dat vlak bij Zwolle ligt. Ze woont nog thuis en leidt een zeer saai, teruggetrokken leven. Dit heeft ze echter pas door als ze Marinus (35) ontmoet. Door hem gaat ze haar leven met andere ogen bekijken. Ze schaamt zich zelfs voor haar leven en begrijpt niet hoe dit zo gekomen is. Ze wordt geplaagd door herinneringen uit het verleden en begint uiteindelijk in te zien wat de oorzaak van alles is.

Haar vader is overleden toen ze zeventien was en haar moeder heeft dit nooit kunnen verwerken. Haar drie oudere zussen waren op dat moment het huis al uit en omdat moeder niet alleen kon zijn, bleef Annika maar thuis. Maar waarom?

Ze ziet in dat haar moeder haar manipuleerde en ze vindt dat het zo niet langer kan. Er moet verandering in komen. Helaas werkt haar moeder bepaald niet mee en gaat het van kwaad tot erger. Als Marinus Annika ten huwelijk vraagt, wil ze niets liever dan "ja" zeggen, maar denkt wanhopig dat haar moeder er wel een stokje voor zal steken, zoals ze al zo vaak gedaan heeft.